Bevalling & kraambed

Focus Verloskundigenzorg: goede voorbereiding op bevalling en ouderschap

Focus Verloskundigenzorg zorgt ervoor dat je altijd zo goed mogelijk voorbereid bent op de bevalling. Op deze pagina lees je meer over hoe je een bevalling kunt ervaren en wanneer het noodzakelijk is om contact op te nemen met de verloskundige
Ook na de bevalling zal Focus Verloskundigenzorg je niet in de steek laten. Je bent altijd welkom om vragen te stellen over het ouderschap.

Bevalling

Zwaar en heftig, intiem en rustig of iets daartussenin, helaas kan niemand jou met zekerheid vertellen hoe de bevalling zal verlopen.

Pijn als gevolg van weeën is toch anders dan alle andere soorten pijn die een vrouw meemaakt. Het positieve aan de pijn is dat het je zal helpen om te focussen op de komst van jullie kind, want je zal alleen maar bezig zijn met de gedachte aan jullie kind dat op het punt staat geboren te worden. Je hoeft de pijn dus niet constant in een negatief daglicht te stellen, want je kan het hele proces ook zien als een survivaltocht om jouw kind te kunnen ontmoeten.

De pijn is over het algemeen beter te verdragen als je ontspannen bent en warmte kan jou bijvoorbeeld helpen om te ontspannen. Het is van groot belang dat je goed geïnformeerd bent over het hele proces en dat je mee kunt denken over de keuzes die soms gemaakt moeten worden.

Als verloskundige wil Marian betrokken zijn, dus laat zeker weten wat jouw wensen zijn. Met een positieve instelling zul je ongeacht hoe zwaar de bevalling mogelijk zal zijn, toch tevreden terug kunnen zien op de bevalling; de echte  start van het ouderschap met jullie kindje. Naar dit resultaat wil ik samen met jullie als ouders, streven.

Bloemen
Logo kwaliteitsregister verloskundigen

Neem contact op

Focus Verloskundigenzorg: focus op veilige en empatische zorg voor moeder en kind. Heb je vragen over de zwangerschap of wil je graag een afspraak maken? Vul onderstaand contactformulier in. Of bel +31 (0)6 23 648 543
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.